Pomocnik technologa

Program powstał w wyniku wymiany doświadczeń w grupie technologów pracujących w przemyśle mięsnym. Każdy z nas (Technologów) miał jakieś trudności i problemy w swojej pracy, których rozwiązywanie zabierało dużo czasu. Jednocześnie były to zbyt ważne dla firmy tematy by można zrobić je "kiedyś, w wolnym czasie... itp." Blisko trzy lata testów i udoskonaleń programu pozwoliły wypuścić na rynek produkt dobry, uniwersalny i intuicyjny w obsłudze.

Podstawowe zalety
R&D SOFT:

  • tworzenie, modyfikacja i archiwizacja receptur rozbiorowych i przetwórczych produktów,
  • kalkulacja produktu na kilku poziomach - surowce, surowce pomocnicze, koszty zakładu, zysk, cena pożądana itp.
  • kalkulacje ilościowe pod kątem prób technologicznych - wg ilości produktu lub składnika,
  • zwięzły, czytelny, "matematyczny" opis procesu produkcyjnego, możliwość wklejenia zdjęcia produktu,
  • tworzenie zakładowego dokumentu normalizacyjnego wraz z opisem procesu technologicznego,
  • możliwość tworzenia wydruków zakładowych - logo, zdjęcia, dane adresowe,
  • sporządzanie etykiety produktu z automatycznym wyliczaniem deklaracji QUID,
  • kontrola zawartości substancji limitowanych (np. fosforany, azotyny, glutaminian sodu),
  • optymalizacja kosztów wytworzenia,
  • rozliczanie zapotrzebowania na surowce wg normatywu i rzeczywistego zużycia,
  • kontrola i optymalizacja bazy dokumentacji technologicznej (specyfikacje, normatywy, atesty),
  • możliwość przeniesienia danych do excela, worda, power pointa,
  • możliwość wydruków w/w programach.